ÉLŐ: Kormányinfó 79.

ÉLŐ: Kormányinfó 79.

2017.02.23. | Kecskés István

Egy nappal az olimpiai pályázat visszavonása után következik a 79. kormányinfó, vagyis biztosan tudhatjuk, hogy Budapest kihátrálásáról szó esik majd. Ezen felül nyilván arról is, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Brüsszelben egyezetetett az EU és az Európai Bizottság illetékeseivel.

Tovább
ÉLŐ: Kormányinfó 78.

ÉLŐ: Kormányinfó 78.

Tovább
ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

Tovább
2017.01.08.
Négy izraeli katona (három nő és egy férfi) meghalt és legalább 15-en megsérültek Jeruzsálemben, amikor kamion hajtott a járókelők közé az Armon Hanatziv promenádon.
2017.01.05.
A harmadik legnagyobb török város Izmir bírósága előtt robbantott valaki. Egyelőre annyit tudni, hogy legalább hárman megsérültek a hatalmas detonáció következtében. A rendőrök pedig lelőtték az egyik merénylőt.
2017.01.01.
Beköszöntött 2017 és már túl is vagyunk az első terrortámadáson: Isztambulban 39-en haltak meg egy a Boszporusz európai partján lévő szórakozóhely ellen elkövetett szilveszteri támadásban. A télapónak álcázott merénylő negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben.
2016.12.26.
Elhunyt George Michael. Az énekes-dalszerző világsztárt 53 éves korában, angliai otthonában érte halál. A halálhírt az előadóművész publicistája jelentette be hétfő hajnalban, és a rendőrség is megerősítette. A rendőrség nem közölte George Michael halálának pontos okát, de azt egyértelművé tette, hogy idegenkezűségről szó sincs.
2016.12.23.
Ismét a terror van a középpontban. Olaszországban rendőrök minden bizonnyal a berlini terroristát lőtték le, miközben eltérítettek egy líbiai repülőgépet, amely Máltán leszállásra kényszerítettek. Az utasokat elengedték, de a személyzetet fogvatartják, a követeléseiket egyelőre nem ismertették.
2016.12.19.
Lelőtték Oroszország ankarai nagykövetét hétfőn este egy kiállítás megnyitóján, Andrej Karlov hírügynükségi jelentések szerint belehalt sérüléseibe. A merénylő, akit a rendőrség később semlegesített a lövései után "Allah akbart!" kiabált, s azt üvöltötte, hogy "Ne feledjétek Aleppót!". Berlinben egy teherautó hajtott a karácsonyi vásár tömegébe, Zürichben pedig lövöldöztek.
2016.12.14.
"Mit és miért tesz a kormány?" – ez a mottója Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatójának. Ma minden bizonnyal szó lesz az EU-csúcsról, amelyen döntés születhet a kvóta-döntésről, szóba kerülhet a Paks II beruházás és a nyugdíjasok Erzsébet-utalványa is témát szolgáltathat.
2016.12.11.
Két bomba robbant szombat éjszaka Isztambulban, a Besiktas-stadionjának közelében. Törökországban egynapos nemzeti gyászt hirdettek ki mára, mert legalább 29-en életüket vesztették és 166-an megsérültek a merénylet következtében.
Címkék: Isztambul
2016.12.08.
Mit és miért tesz a kormány? – ez a mottója Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatójának. A mai Kormányinfót is élőben közvetítjük, hiszen vélhetően fontos kérdésekről esik majd szó, például a kvóta-rendszerről, vagy a nyugdíjasok Erzsébet-utalványáról, esetleg Paks II-ről. Érdemes követni a közvetítést.
2016.12.04.
A függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellen tűnik az osztrák elnökválasztás nyertesének. A megismételt voksoláson, az Osztrák Szabadságpárt jelöltje Norbert Hofer alulmaradt, pedig volt olyan tartomány, amelyben simán nyert, viszont Bécsben például nagy vereséget szenvedett.

Ezeket a cikkeket olvastad már?