Orbán Viktor évértékelője


A szokásoknak megfelelően egyenes, határozott évértékelő beszéd volt, amelynek a jelentős részét a migránsokkal kapcsolatos kérdések taglalása töltötte ki. Orbán Viktor azt üzente az Uniónak, hogy Magyarország nem hagyja magát, kiáll a nemzeti érdekei mellett. Ha kell akkor Szlovéniától Ukrajnáig teljes hosszában védekezünk majd, s az országba csak úgy lehet belépni, ha betartják a törvényeinket.

A bevándorlási kérdések mellett szó esett arról is, hogy 500 milliárd forintot költött a kormány a kórházak felújítására, rendezte a nyugdíjakat, csökkentette az adókat és a rezsit. 

Az alábbiakban visszanézhetik, hogy mi is történt.

16.10: "Hajrá, Európa! Hajrá, magyarok!" – zárta beszédét Orbán Viktor miniszterelnök

16.09: "Nem hisszük, hogy Európa ezeréves értékeinek feladását választja."

16.08: "Ha igaz, hogy az emberek ellenzik a brüsszeli, holdkóros bevándorlási politikát, akkor adjunk teret nekik. Nem hozhatunk az emberek akarata ellenére, az életüket súlyosan megváltoztató döntéseket, ezért írjuk Magyarországon a népszavazást. Ez a jövőről szól, a márciusban napirendre kerülő, a kötelező betelepítési kvóta ellen hívjuk szavazni a magyar embereket."

16.07: "Amennyi pénzt az Unió ide küldött, annyit a nyugati cégek ki is vittek innen. Kvittek vagyunk, nincs mit egymás szemére vetnünk."

16.05: "Nem akarunk és nem fogunk rasszizmust, terrorizmust, bűnözést és homofóbiát importálni Magyarországra. Nálunk nem lesznek zendülések, felgyújtott menekülttáborok, nem fognak bandák vadászni a feleségeinkre és a lányainkra. Már a kísérleteket is csírájában elfojtjuk."

16.02: "Kedves barátaim: Brüsszelt meg kell állítanunk! Fejükbe vették, hogy a migránsokat szétosztják közöttünk. Ezt a döntést vitatjuk és az európai bíróságon harcolunk a megsemmisítésért."

16.01: "A rendőrök és a katonák eddig kiválóan dolgoztak – köszönet érte. Most is vállalták, hogy mindent megtesznek és ami emberileg lehetséges, ez azonban most kevés lehet. Ha szükséges Szlovéniától Ukrajnáig fogunk védekezni. Mindenkinek meg fogjuk tanítani, hogy Magyaroszág szuverén ország, területére csak úgy lehet lépni, ha betartják a törvényeinket és engedelmeskednek az egyenruhásoknak."

15.59: "Nehéz, fárasztó, idegőrlő hónapok elé nézünk. A déli határainkon egyre nagyobb a nyomás. Délről a görögök tolják, északról a német szirénhangok csábítják a tömegeket. Minden eshetőségre fel kell készülnünk. Gépet, embereket adunk a balkáni országoknak, hiszen ők Európa határai. Meg kell erősítenünk saját védelmi vonalainkat is. A védekezés csak úgy falja a pénzt, mindez 85 milliárdba került eddig."

15.57: "A legbizarabb koalíció jött létre a jogvédők, az embercsempészek és az európai vezetők között arra, hogy ide szállítsanak sok millió migránst."

15.56: Az európia vezetőkről szólva Orbán Viktor elmondta, hogy nem akarnak szóba állni a saját népükkel a bevándorlási kérdésben.

15.54: "Nekünk sem kő van szívünk helyén. Igaz az agyunk helyén sincs kő. Észben tartjuk a segítségnyújtás törvényét. Ha itt segítünk ide jönnek, ha ott segítünk ott maradnak."

15.53: Orbán Viktor kiállt az európai értékek mellett, például a férfi és női egyenjogúság mellett is.

15.52: "Arra, ami Brüsszelben történik nincs jobb szó mint, hogy abszurd. Olyan, mintha a süllyedő hajó kapitánya azzal lenne elfoglalva, hogy kijelölje a nemdohányzó csónakokat."

15.50: A valóság ellenében csak kudarcok vannak – mondta Orbán Viktor. "Talán ezért bolyong oly sok megkeseredett liberális politikus Brüsszel utcáin."

15.48: "A valóság az, hogy az ideérkezőknek eszük ágában sincs átvenniük a mi életformánkat, mert a sajátjukat erősebbnek tartják. Velük nem lehet pótolni a hiányzó munkaerőt. Az európai nemzetek azokat sem tudták integrálni, akik fokozatosan érkeztek, hogyan sikerülne ez most? Ha nem állunk sürgősen a sarkunkra, akkor az idősödő Európa és a fiatal muszlim világ közötti feszültség kezelhetetlenné válik. Nem egy távoli, számunkra veszélytelen területen, hanem itt Európa szívében."

15.45: "A XXI. század második és harmadik évtizede a népvándorlás időszaka lesz. Európai országok teljes népességénél nagyobb tömeg indulhat meg felénk. Ideje elengedni az illúziókat és a délibábos álmokat."

15.43: A miniszterelnök szerint a Kelet-európai ember óvatossága miatt léptünk mi a migráns kérdésben. Ellenben a nyugati országok elkényelmesedtek az elmúlt évtizedekben. "Összemosódik az ami van és az, aminek lennie kellene. A mi valóságérzékünk éles és hideg."

15.41: "Az új népvándorlás történelmi tény, ezt ma már ép ésszel senki sem vitatja."

15.40: "2015 olyan évszám lesz a történelem könyvben, amit be kell majd magolniuk a tanulóknak." – utal a népvándorlásra. 

15.39: "Veszély fenyegeti a pénzügyi stabilitást, a gazdasági felzárkózást, a nemzeti külpolitikát, a helyreállított közrendet." – emiatt mondta el a korábbiakat Orbán Viktor. "A veszély neve: népvándorlás."

15.38: A miniszterelnök Törökországot dicséri, amely szerinte nagy erőket mozgósít a fejlődése érdekében. "A mi érdekünk a béke."

15.37: "Ne engedjünk belerángatni magunkat német, orosz, vagy török ellenes akciókba."

15.35: Berlin, Moszkva és Isztambul a három tájolási pontunk – mondta a miniszterelnök, miközben a nemzetközi térben helyezi el az országot. Fontos, hogy mindhárom nagyhatalom érdekelt legyen a fejlődésünkben. 

15.32: "A gazdasági fejlődés üteme nem elégséges. Ez azért van így, mert a magyar gazdaság még mindig nem versenyképes." Mezőgazdasági példával magyarázza a miniszterelnök ennek az okát. 

15.31: "Több, mint 500 milliárd forintot fordítottunk a korházak fejlesztésére." Teszem hozzá: Ugye, hogy nem csak stadionok épülnek?

15.30: 1264 milliárd forint adósságot vett le a kormány az önkormányzatok válláról. "A KLIK adósság miatt sem kell aggódni, ez sem foghat ki rajtunk."

15.28: "Érdekegyesítésre, összeműködésre és egybefésülésre van szükség. Ehhez pedig nagy néppárti, az emberek érdekeit szem előtt tartó kormányzásra van szükség." 

Fotó: MTI

15.26: Csökkent az adó, a rezsi, de emelkedett a bér. "Ezt együtt értük el! Közösen lehetünk rájuk büszkék. A magyar reformok működnek." 

15.25: "Visszaszereztük az esélyt egy újabb történelmi felzárkózáshoz." – mondta Orbán Viktor. 

15.24: A kilátástalan helyzetből három év alatt vezette ki a kormány az országot. Csökkent a munkanélküliség, hazaküldte a kormány az IMF-et, az idén pedig visszafizeti az ország az utolsó garast is az Európai Uniónak. 

15.22: "Ha 45 évig megyünk befelé az erdőbe, akkor hány év kell, hogy kijussunk onnan?" – tette fel a kérdést a kommunizmusra utalva.

15.20: Orbán Viktor emlékeztet arra, hogy országcsonkítás és gazdasági világválság ellenére is talpra tudott állni a XX. században. 

15.17: "Most lehet cselekedni, most lehet alkotni, most van értelme bátornak lenni." – mondta a jelenről a miniszterelnök. "Most épül az, amit Magyarországnak gondolunk."

15.15: "Már csak hét év és elhaladjuk a Kádár-rendszert is." Mármint hosszúságban. Időben már rég elhagytuk szerencsére. 

15.13: Először az időről beszél Orbán Viktor. "Évet értékelünk, az előttünk álló időről beszélünk, így arról kell beszélnünk, hol tartunk."

15.12: "Fejtörést ma már az okoz, hogy miként védhetjük meg a nemzeti érdekeinket az Európai Unióban."

15.10: "Ma már nem elégséges a hogyan szabaduljunk meg a kommunistáktól örökzöld kérdését feldobni." – mondta a miniszterelnök, aki azonnal hozzáteszi, hogy abban sem lehetünk biztosak, hogy megszabadultunk tőlük. Meg egyáltalán az sem biztos, hogy ez értelmes kérdés, mert a 2,6 millió honfitársunk 1990 után született. 

15.09: Orbán Viktor a Kis magyar pornográfia könyvből idéz. Arról beszél, hogy a könyv mit ír a jó politikai beszédről. Az idézet nagy derültséget kelt. 

Fotó: MTI

15.08: Balog Zoltán azonnal szóba is hozta a migránsokat és kiemelte, hogy Orbán Viktor erős  vezetőnek bizonyult a kérdés kezelésében. 

15.03: Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökeként köszönti a megjelenteket. 

15.02: A szokásos díszlet előtt beszél majd Orbán Viktor. Kék háttér és magyar zászlók. 

15.00: Vajon mi lesz a téma? A migránsok biztos szóba kerülnek. A pedagógusok is. 

14.55: Orbán Viktor - csakúgy, mint tavaly - Budapesten, a Várkertbazárban mondja el hagyományos beszédét. A kormányfő ezúttal is a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésnek tesz eleget.

A miniszterelnök tavalyi értékelőjében arról beszélt, hogy a következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk. A kormányfő előadásában kiállt a polgári Magyarország eszménye mellett.

14.50: Köszöntöm a kedves olvasókat! Élőben figyeljük Orbán Viktor miniszterelnök 18. évértékelőjét. 

https://most.blogstar.hu/./pages/most/contents/blog/25441/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?