Gyanús csomag miatt kiürítették a Keleti pályaudvart


10.40

Hétfőn délelőtt fél tízkor a rendőrség lezárta a Keleti pályaudvart, majd kiürítették az épületet – írja a Mávinform, így a pályaudvar nem fogad és nem indít szerelvényeket. 

A fővárosba érkező utasoknak tanácsoljuk, hogy az elővárosi állomásokon, megállóhelyeken szálljanak le vonataikról és a városi közösségi közlekedési járművekkel folytassák útjukat

- olvasható az oldalon.

A 24.hu úgy tudja, hogy mindez egy gyanús csomag miatt történt. 

10.48

A rendőrség az index.hu kérdésére megerősítette a csomagról szóló információt.

9 óra körül a Keleti pályaudvaron szolgálatot ellátó rendőrjárőrt egy vasútőr értesítette, hogy elhagyott csomag van a Keleti pályaudvar nagycsarnokában. A rendőrség intézkedett a csomag tűzszerészeti átvizsgálására, amelynek idejére lakosságvédelmi intézkedésre került sor.

11.01

Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügeletese, az M1-en megerősítette, hogy zár alatt van a pályaudvar, így nem fogad és nem indít vonatokat. Hozzátette, hogy nagy torlódásokra kell számítani azokon a vonalakon, amelyeknek ez a végállomása, vagy a kiindulópontja. 

11.09

Érdekes ellentmondás van a sajtóügyeletes és a MÁV Inform közlése között. 

Hétfőn délelőtt 10:47 órakor a Rendőrség feloldotta Budapest-Keleti pályaudvar lezárását. Amint korábban a MÁVINFORM tudatta: délelőtt tíz órától szünetelt a vonatközlekedés, rendőrségi intézkedés miatt. A korlátozás feloldása után Budapest-Keleti pályaudvar ismét indít és fogad vonatokat.

Vonat torlódások miatt jelentős késések alakultak ki, amelyek kihatással lesznek mindazokra a vonatokra, amelyek a Keleti pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. A vasúttársaság irányító szakemberei azon dolgoznak, hogy minél előbb visszaálljon a menetrendszerű vasúti közlekedés.

mavcsoport.hu

11.14

Szolgálati közlemény: "Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36 1 3 49 49 49-es telefonszámon."

11.20

A helyzet mególdodni látszik: ártalmatlan volt a csomag tartalma. 

Viszont a helyzet nem jó. Elérték, hogy meg kell ijedni még akkor is, ha semmi okunk rá. Mert gyakorlatilag nincs is már olyan, hogy nincs okunk a félelemre. Megijesztettek minket. Szerencsére ma még nem történt semmi baj. 

https://most.blogstar.hu/./pages/most/contents/blog/28912/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?