A migránsbarát jelölt nyert Ausztriában


A függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellen tűnik az osztrák elnökválasztás nyertesének. A megismételt voksoláson, az Osztrák Szabadságpárt jelöltje Norbert Hofer alulmaradt, pedig volt olyan tartomány, amelyben simán nyert, viszont Bécsben például nagy vereséget szenvedett. 

Az első eredmények szerint Voralbergben, Felső-Ausztriában, Tirolban, Bécsben van der Bellen győzött, míg Burgerlandban, Stájerországban, Karintiában, Alsó-Ausztriában és Salzburgban Hofer nyert. Ugyanakkor az döntőnek bizonyult, hogy miközben Hoffer csak szűkebb hazájában Burgerlandban aratott kiütéses sikert, addig Bécsben és Voralbergben hatvan százalék feletti eredményt ért el a független zöld. 

Új utat mutat Ausztriának

Norbert Hoffer, a mostani vesztes korábban kijelentette, hogy Közép-Európának összefogva kell kialakítani az új európai modellt. Van der Bellen viszont inkább Brüsszelhez húz, nem szeretne egyéni arculatot kialakítani az országának. Mindenesetre bejött a Windofchange blog elemzése arra nézve, hogy a liberális Bécs lenyomhatja-e a vidéket. 

Lenyomta. 

Az eredmény persze abban a tekintetben nem meglepő, hogy a zöldek kampányában minden benne volt, amit a sorosi retorika diktálni szokott. Például diplomaták aggódtak azon, hogy ha Hofer nyer, akkor Ausztria majd kilép az Unióból.

Az új osztrák elnökre nagy feladatok várnak. Hogy mást ne mondjunk a hegyeshalmi határátkelőnél, a schengeni egyezménnyel teljesen ellentétesen visszahozták az ellenőrzést, ezzel pedig azon melegiben kezdeni kellene valamit. Hogy milyen a viszony a migránsokkal van der Bellennek az gyorsan kiderül, ha egy keveset idézünk a családfájából: 

Az orosz és észt szülők gyermeke, Alexander Van der Bellen többszörösen menekült családból származik. Ősei először Hollandiából vándoroltak Oroszországba, majd onnan Észtországba, és a szovjet megszállás után tovább Németországba, és végül Tirolban telepedtek le. 

A bevándorláspolitikában így természetesen a liberális megoldás híve, vagyis inkább a migránssimogatók táborát erősíti. 

https://most.blogstar.hu/./pages/most/contents/blog/32271/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?