Eltérítettek egy repülőt és lelőtték a berlini terroristát


Ismét a terror van a középpontban. Olaszországban rendőrök minden bizonnyal a berlini terroristát lőtték le, miközben eltérítettek egy líbiai repülőgépet, amely Máltán leszállásra kényszerítettek. Az utasokat elengedték, de a személyzetet fogvatartják, a követeléseiket egyelőre nem ismertették. 

OLASZORSZÁG

Kétséget kizáróan megállapították, hogy a hétfői berlini kamionos merénylet feltételezett elkövetőjét, Anis Amrit lőtték le pénteken az olaszországi Milánóban - jelentette be a német szövetségi legfőbb ügyész.

Peter Frank a hatóság karlsruhei központjában tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a Milánóban rendőrökkel folytatott tűzpárbajban meghalt férfi azonosításához a Németországban rögzített ujjnyomatokat is felhasználták.

A nyomozást teljes erővel folytatják tovább, a legfőbb kérdés annak megállapítása, hogy vannak-e társtettesek és bűnsegédek, és hogy tudhatott-e valaki a merénylet tervéről.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: valóban meg kell majd vizsgálni, hogy a német hatóságok korábban miként téveszthették szem elől a közveszélyes iszlamistaként számon tartott tunéziai férfit, de elsőként a 12 halálos áldozatot és 56 sebesültet követelő támadás ügyét kell feltárni.

MÁLTA

Egy máltai lap szerint egy ember térítette Máltára az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság egyik belföldi járatát és az utasokat hajlandó szabadon engedni a repülőtéren álló gépből, ha teljesítik a követeléseit.

A Times of Malta című lap értesülése szerint a gépeltérítő azt közölte, hogy van nála egy kézigránát. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mit követel. Azt állítja, hogy Moamer Kadhafi néhai líbiai diktátor híve.

A líbiai gép Szebha városból indult és Tripoliba kellett volna repülnie.

Elengedtek néhány túszt

A repülőgép a leszállópályán áll, hajtóművei járnak, és katonák veszik körbe nagyobb távolságból - jelentette a weboldalán pénteken a Times of Malta című helyi lap.

Az újság szerint egyelőre senki nem ment közel a géphez. A portálra feltett videón látszik, hogy mozgás van a pilótafülkében.

A repülőtéren egyelőre minden induló járatot késleltetnek, a már a beszállókapuknál lévő utasoknak egyelőre ott kell várakozniuk.

A szigetországba érkező járatokat más, külföldi repülőterekre irányítják át. Négy ilyen gép már leszállt az olaszországi Cataniában.

Íme egy kép a gép belsejéből, az egyik feltételezett elkövetőt karikázták be a képen.

14.50

Mindenkit szabadon engedtek a gépeltérítők. A személyzetet is. 

https://most.blogstar.hu/./pages/most/contents/blog/32721/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?